Kıyamete Kadar Hepsi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kıyamete Kadar Hepsi

Kıyamete Kadar Hepsi Diyenlerin Adresi


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler.

3 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Empty Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Çarş. Şub. 24, 2010 9:37 am

Admin

Admin
Admin

bilgiğim şeyleri sizlerle paylaşacağım:f
1)diyet yaparken mutluka 6 öğün yemeli ve ara öğünlerde meyve sebze yenmeli ve günde en az 2 litre su içilmelidir;)
2) her karnınızın açıktığını hissetiiğinizde buzdolabına koşmayın.
bu susama anlamınada gelebilir.su için eğer hala açlık hissinin geçmediğini düşünüyorsanız ozaman yemek yiyebilirsiniz;)
3)tuzu ve tuzlu yiyecekleri daha az tüketin;)
4)uzun süre aç kalmamaya çalışın! az az ama sık yemeye çalışın
5)ve eğer diyet yapıyorsanız sporda yapmayı ihmal etmeyin
örneğin(yüzme,bisiklet,koşma...)gibi sporlar yapın
şimdilik bu kadar ALINTI DEĞİLDİR!
Tuzun yararları.
Vücudumuza yiyecekler ve içtiğimiz su ile aldığımız iyot, yaşam için çok önemli minerallerden birisidir. Günlük iyot ihtiyacının % 90'ı gıdalardan, %10'u içme suyundan karşılanır. İyot, boynumuzda bulunan tiroid bezinden hormon salgılanması için çok önemli olan bir mineraldir. Vücudumuzun gelişmesi beyin ve sinir sistemimizin çalışması, aktivitelerimizin ve vücut ısımızın sürmesini sağlayan tiroid bezi hormonlarının yapımı için iyot gereklidir. Ülkemizin büyük bir bölümünde olduğu gibi İlimizde de sudaki iyot yetersizdir. Vücudumuz için bu kadar önemli olan iyot yeterli alınmadığından çeşitli hastalıklar oluşur.
Gebelikte iyot eksikliği anne karnındaki bebeğin hem beyin hem de beden gelişimini olumsuz etkiler.
Gebelikte iyot eksikliği düşüklere, ölü doğumlara, bebeğin özürlü doğmasına, bebeklerde zeka geriliğine ve cüceliğe sebep olur.
Çocukluk ve gençlik döneminde iyot yetersizliği bedensel ve zihinsel gelişme geriliğine neden olmaktadır.
Yetişkinlerde iyot yetersizliği guatrın yanı sıra beden ve zihin fonksiyonlarında dengesizliklere ve bozukluklara da yol açmaktadır.
İyot yetersizliği ve guatrın önlenmesinde en iyi yöntem olarak tuzun iyotlanması benimsenmiştir. Günlük iyot kullanımı erişkinlerde en az 50 mikrogram, ortalama 100-300 mikrogram, en fazla 1000 mikrogramdır. Günde 5-15 gr. tüketilen iyotlu tuz ile ortalama 150 mikrogram iyot alınır. Bu miktarlarda kullanılan iyotlu tuz sağlığa zararlı değildir ve yan etkileri yoktur. İyotlu tuz kullanımında insanların daha fazla tuz tüketmeleri değil normalde her gün kullanılan tuzun iyotlu olması önerilmektedir.
İyotlu tuzun iyot içeriğini kaybetmemesi için; serin , kuru ortamlarda , ışık geçirmeyen ağzı kapalı kaplarda saklanmalıdır. Yemeklere konulan tuzdaki iyot pişirme ile kayba uğradığından yemekler piştikten sonra tuzu konulmalıdır.
bu yüzden diyetisyenlr tuz alımını tam olarak kesmez;)
Kalori Yakmanın 6 Yolu
1-kilo almanın en önemli nedenlerinden biride yemek aralarında atıştırmaktır.atıştıracağınız zamanda su için.
2-buzdolabınızı boşaltın böylece hem para harcamazsınız hemde sizi atıştırmaya iten etken yok olur.
3-yeterince uyuyun.böylece yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.
4-alkol ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun
5-kranlık ortamlarda bulunmamaya akşamları 9'dan sonra yemek yememeye özen gösterin.akşam televizyon izlerken aydınlık ortamda izleyin.
6-mutluka kahvaltı yapın.böylece gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir.
Alıntı Değildir Very Happy

https://gruphepsikkh.yetkin-forum.com

2Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Empty Geri: Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Çarş. Şub. 24, 2010 9:39 am

MevsimC.K

MevsimC.K

devam devam diyetisyen hanım:).

3Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Empty Geri: Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Çarş. Şub. 24, 2010 4:14 pm

İlkeAvrilYoshy

İlkeAvrilYoshy

sağol cerenim devam:).

4Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Empty Geri: Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Perş. Şub. 25, 2010 7:24 am

Admin

Admin
Admin

Kızlarin Günlük ortalama kalori ihtiyacı

11-14 yaş 2200 kalori
15-18 yaş 2200 kalori

Ergen vücut yoğun gelişme sürecinden geçerken, ana besin gruplarının yanı sıra yeterli miktarda demir ve kalsiyuma da ihtiyaç duyar.Kemiklerde gerekli miktarda kalsiyum stokunu sağlamak için, 9-18 yaş arası gençlerin kalsiyum içeren besinler tüketmesi teşvik edilmelidir. Süt ve süt ürünlerinin günde üç porsiyon alınması, gereken kalsiyum ihtiyacını sağlayacaktır. Süt ve süt ürünlerini tercih etmeyenler, kalsiyum ihtiyaçlarını yeşil sebzelerden, soya ürünlerinden ve diğer kalsiyum takviyeli yiyecek ve içeceklerden karşılayabilirler.

Vücudun ihtiyacı olan enerjinin karşılanmasında, güne kahvaltıyla başlayıp,günün sonuna kadar 6 öğün yenmelidir.
Araştırmalara göre kahvaltısını edip okula giden öğrencinin, kahvaltı etmeden okula giden bir diğer öğrenciye kıyasla okulda daha aktif olduğu, dersi daha iyi anladığı ve gün içerisinde katıldığı sportif ve diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans sergilediği gözlenmiştir.

Alıntı Değil icon_wink1

https://gruphepsikkh.yetkin-forum.com

5Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Empty Geri: Diyetisyen Ceren'den Küçük Bilgiler. Perş. Şub. 25, 2010 8:36 am

MevsimC.K

MevsimC.K

devam doktorum devam ds

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz