bilgiğim şeyleri sizlerle paylaşacağım:f
1)diyet yaparken mutluka 6 öğün yemeli ve ara öğünlerde meyve sebze yenmeli ve günde en az 2 litre su içilmelidir;)
2) her karnınızın açıktığını hissetiiğinizde buzdolabına koşmayın.
bu susama anlamınada gelebilir.su için eğer hala açlık hissinin geçmediğini düşünüyorsanız ozaman yemek yiyebilirsiniz;)
3)tuzu ve tuzlu yiyecekleri daha az tüketin;)
4)uzun süre aç kalmamaya çalışın! az az ama sık yemeye çalışın
5)ve eğer diyet yapıyorsanız sporda yapmayı ihmal etmeyin
örneğin(yüzme,bisiklet,koşma...)gibi sporlar yapın
şimdilik bu kadar ALINTI DEĞİLDİR!
Tuzun yararları.
Vücudumuza yiyecekler ve içtiğimiz su ile aldığımız iyot, yaşam için çok önemli minerallerden birisidir. Günlük iyot ihtiyacının % 90'ı gıdalardan, %10'u içme suyundan karşılanır. İyot, boynumuzda bulunan tiroid bezinden hormon salgılanması için çok önemli olan bir mineraldir. Vücudumuzun gelişmesi beyin ve sinir sistemimizin çalışması, aktivitelerimizin ve vücut ısımızın sürmesini sağlayan tiroid bezi hormonlarının yapımı için iyot gereklidir. Ülkemizin büyük bir bölümünde olduğu gibi İlimizde de sudaki iyot yetersizdir. Vücudumuz için bu kadar önemli olan iyot yeterli alınmadığından çeşitli hastalıklar oluşur.
Gebelikte iyot eksikliği anne karnındaki bebeğin hem beyin hem de beden gelişimini olumsuz etkiler.
Gebelikte iyot eksikliği düşüklere, ölü doğumlara, bebeğin özürlü doğmasına, bebeklerde zeka geriliğine ve cüceliğe sebep olur.
Çocukluk ve gençlik döneminde iyot yetersizliği bedensel ve zihinsel gelişme geriliğine neden olmaktadır.
Yetişkinlerde iyot yetersizliği guatrın yanı sıra beden ve zihin fonksiyonlarında dengesizliklere ve bozukluklara da yol açmaktadır.
İyot yetersizliği ve guatrın önlenmesinde en iyi yöntem olarak tuzun iyotlanması benimsenmiştir. Günlük iyot kullanımı erişkinlerde en az 50 mikrogram, ortalama 100-300 mikrogram, en fazla 1000 mikrogramdır. Günde 5-15 gr. tüketilen iyotlu tuz ile ortalama 150 mikrogram iyot alınır. Bu miktarlarda kullanılan iyotlu tuz sağlığa zararlı değildir ve yan etkileri yoktur. İyotlu tuz kullanımında insanların daha fazla tuz tüketmeleri değil normalde her gün kullanılan tuzun iyotlu olması önerilmektedir.
İyotlu tuzun iyot içeriğini kaybetmemesi için; serin , kuru ortamlarda , ışık geçirmeyen ağzı kapalı kaplarda saklanmalıdır. Yemeklere konulan tuzdaki iyot pişirme ile kayba uğradığından yemekler piştikten sonra tuzu konulmalıdır.
bu yüzden diyetisyenlr tuz alımını tam olarak kesmez;)
Kalori Yakmanın 6 Yolu
1-kilo almanın en önemli nedenlerinden biride yemek aralarında atıştırmaktır.atıştıracağınız zamanda su için.
2-buzdolabınızı boşaltın böylece hem para harcamazsınız hemde sizi atıştırmaya iten etken yok olur.
3-yeterince uyuyun.böylece yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.
4-alkol ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun
5-kranlık ortamlarda bulunmamaya akşamları 9'dan sonra yemek yememeye özen gösterin.akşam televizyon izlerken aydınlık ortamda izleyin.
6-mutluka kahvaltı yapın.böylece gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir.
Alıntı Değildir
1)diyet yaparken mutluka 6 öğün yemeli ve ara öğünlerde meyve sebze yenmeli ve günde en az 2 litre su içilmelidir;)
2) her karnınızın açıktığını hissetiiğinizde buzdolabına koşmayın.
bu susama anlamınada gelebilir.su için eğer hala açlık hissinin geçmediğini düşünüyorsanız ozaman yemek yiyebilirsiniz;)
3)tuzu ve tuzlu yiyecekleri daha az tüketin;)
4)uzun süre aç kalmamaya çalışın! az az ama sık yemeye çalışın
5)ve eğer diyet yapıyorsanız sporda yapmayı ihmal etmeyin
örneğin(yüzme,bisiklet,koşma...)gibi sporlar yapın
şimdilik bu kadar ALINTI DEĞİLDİR!
Tuzun yararları.
Vücudumuza yiyecekler ve içtiğimiz su ile aldığımız iyot, yaşam için çok önemli minerallerden birisidir. Günlük iyot ihtiyacının % 90'ı gıdalardan, %10'u içme suyundan karşılanır. İyot, boynumuzda bulunan tiroid bezinden hormon salgılanması için çok önemli olan bir mineraldir. Vücudumuzun gelişmesi beyin ve sinir sistemimizin çalışması, aktivitelerimizin ve vücut ısımızın sürmesini sağlayan tiroid bezi hormonlarının yapımı için iyot gereklidir. Ülkemizin büyük bir bölümünde olduğu gibi İlimizde de sudaki iyot yetersizdir. Vücudumuz için bu kadar önemli olan iyot yeterli alınmadığından çeşitli hastalıklar oluşur.
Gebelikte iyot eksikliği anne karnındaki bebeğin hem beyin hem de beden gelişimini olumsuz etkiler.
Gebelikte iyot eksikliği düşüklere, ölü doğumlara, bebeğin özürlü doğmasına, bebeklerde zeka geriliğine ve cüceliğe sebep olur.
Çocukluk ve gençlik döneminde iyot yetersizliği bedensel ve zihinsel gelişme geriliğine neden olmaktadır.
Yetişkinlerde iyot yetersizliği guatrın yanı sıra beden ve zihin fonksiyonlarında dengesizliklere ve bozukluklara da yol açmaktadır.
İyot yetersizliği ve guatrın önlenmesinde en iyi yöntem olarak tuzun iyotlanması benimsenmiştir. Günlük iyot kullanımı erişkinlerde en az 50 mikrogram, ortalama 100-300 mikrogram, en fazla 1000 mikrogramdır. Günde 5-15 gr. tüketilen iyotlu tuz ile ortalama 150 mikrogram iyot alınır. Bu miktarlarda kullanılan iyotlu tuz sağlığa zararlı değildir ve yan etkileri yoktur. İyotlu tuz kullanımında insanların daha fazla tuz tüketmeleri değil normalde her gün kullanılan tuzun iyotlu olması önerilmektedir.
İyotlu tuzun iyot içeriğini kaybetmemesi için; serin , kuru ortamlarda , ışık geçirmeyen ağzı kapalı kaplarda saklanmalıdır. Yemeklere konulan tuzdaki iyot pişirme ile kayba uğradığından yemekler piştikten sonra tuzu konulmalıdır.
bu yüzden diyetisyenlr tuz alımını tam olarak kesmez;)
Kalori Yakmanın 6 Yolu
1-kilo almanın en önemli nedenlerinden biride yemek aralarında atıştırmaktır.atıştıracağınız zamanda su için.
2-buzdolabınızı boşaltın böylece hem para harcamazsınız hemde sizi atıştırmaya iten etken yok olur.
3-yeterince uyuyun.böylece yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.
4-alkol ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun
5-kranlık ortamlarda bulunmamaya akşamları 9'dan sonra yemek yememeye özen gösterin.akşam televizyon izlerken aydınlık ortamda izleyin.
6-mutluka kahvaltı yapın.böylece gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir.
Alıntı Değildir